En dålig dag på jobbet men får man sparken??

image202

www.andersson-eliasson.com

David sparkade igång "oss" i EM!

EM medelkval avklarat med mersmak, vardagsmotion i olika former och full frys hos familjen Andersson...

Läs mer på www.andersson-eliasson.com

New homepage and no more painkillers ?!?

If I could make my own choices about where to be and when I would definitely choose to be in Latvia and run around in the sand dunes, but right now my decisions are more concidering how long walks I can take without being stupid. My body is recovering well and today I haven't eaten any painkillers at all. Yesterday I was sent home from the hospital, after having a weekend with "good vibrations", and David could make his travel to the European Championships a little bit more releafed.

New homepage and probably the end of this blog
I've really liked having my blog as a kind of diary and space of dumping thoughts that have bothered me for a while. Really learned a lot but during this time me and David also worked on a common homepage and we were supposed to release it just in time for EOC in Latvia. Since I had my "accident/sickness" things went in a different direction but now we've decided to make it official anyway. Everything is not 100% ready yet but we hope there can be something to enjoy and since I've got a little more time at home it might be fulfilled quite soon! Of course I'll continue thinking ;-) and there will be some free and strange speculations in the future as well....and more maps!!!

(An english version of some of the news is now on top of the list)

www.andersson-eliasson.com

Since I'm stuck home for a while there's important to find things to do and today me, my mother and David's mother cleaned our balcony and bought flowers to decorate it with.
image201

Att stanna tiden och besöka "den andra kvinnan"

När någon frågar vad jag önskar mig (inför jul eller födelsedag) brukar jag inte ha något bra svar. Sanningen är dock att jag vet precis vad jag vill ha men eftersom inte ens de smarta forskarna lyckats uppfinna det än så har svaret istället blivit i stil med "något lyxigt som jag inte unnar mig så ofta".  Egentligen vill jag ha ett 8:e dygn i veckan (eller åtminstone en extra dag i månaden) då jag kan stanna tiden, frysa alla personer och lugnt  kila runt och uträtta alla mina små "måsten" som jag lyckats samla på hög. Vore det inte fiffigt?!?


image200Vem är 1 och vem är 2?

I helgen upplevde jag faktiskt nästan detta men utan att tiden stod still. Om inte berget kommer till Muhammed får Muhammed komma till berget, eller vad man nu säger, så när jag efter sprint-SM, terräng-SM och påföljande landslagsläger i Åhus kom hem på torsdag kväll och tillsammans med David konstaterade att det faktiskt inte var måndag nästa dag, utan fredag och därefter en oplanerad helg, tog vi chansen att kombinera återhämtande vila med att "bara vara" och strunta i alla" måsten och borde göra". Det ledde till en annorlunda upplevelse och jag kan tänka mig att det skulle kunna se ut på liknande sätt i mitt liv lite oftare om jag inte valt idrotten.


Ungefär så här såg det ut hos Lena 2:


Vaknar INTE 05.45-05.55 med ångest för att inte kunna somna om utan strax innan sju och med känslan av att vara utvilad!


Struntar i att ha klocka på sig för det finns inga måsten att passa!


Tvättar och småfixar under förmiddagen, pluggar lite.


Uträttar ärenden på stan och tar en cafélunch i solen!


Storhandlar med kundvagn  (!) och självscanning och strosar lugnt mellan hyllorna, trots att det är fredagsträngsel, och kan lugnt kliva ur kön och hämta leverpastejen när hon kommer på att den glömts, för att sedan få köa lite till.


Blomsterhandlar på Plantagen och hittar efter ett tag fina blommor till de nya vaserna (hemsläpade från Moravian Open) men här gör faktiskt det "egentliga livet" sig påmint när inköpet till slut blir det enda som skulle överleva alla resor och bortadagar som David och jag har, dvs. konstgjorda. Förvånande vilket utbud det vuxit fram på den fronten!


Spelar kort i trädgården. Plåtmaja måste vara ett riktigt intelligensspel eller hur David ;-)


Kvällen ägnas åt grillning på balkongen och Lena 2 kommer faktiskt i säng rätt så tidigt.


Lördagssovmorgon till närmare 07.30 och döm om min förvåning när en lång, ståtlig grabb dyker upp och meddelar att det blir nygrillade toast, ägg, kaffe m.m. till frukost. Givetvis lite mysigt avkopplande ring-så-spelar-vi som ackompanjemang för att förstärka ledighetskänslan!


Efter denna njutning börjar de båda världarna korsas mer och mer och det dröjde inte så länge innan löptur hamnade på programmet och framåt eftermiddagen dök även styrkepass upp. Är ändå övertygad om att det var nyttigt att känna känslan av tidlöshet och vilken otrolig skillnad det gör i vad man anser sig hinna med under en dag om 4-5 extra timmar (som annars avsätts till före- + under- +  efter träning) helt plötsligt finns till förfogande. För tillfället väljer jag dock att leva kvar som Lena 1 men tror ändå att fler besök hos Lena 2 skulle kunna göra nytta. Åtminstone tills någon trollar fram ett extra dygn ;-)


SM-guld i "favoritdistansen"!?!

image199
Foto: Aapo Laiho

Hörde på radion att man skall ägna 1:a maj åt något man verkligen vill göra och vad passar väl bättre än att vinna SM i sprint? ;-)

Enkelt men ändå svårigheter
Sprint är diciplinen där kontrollerna skall vara relativt enkla och synligt placerade men med svårigheten att hitta snabbaste och bästa vägen mellan dem som komplement. Jag uppfattade såväl kval som finalbanan på detta sätt men svårigheten låg kanske mer i att hålla tillräckligt hög fart, samtidigt som misstag undveks, jämfört med att välja rätt vägval. I det rutsystem som Mariestad centrum bjöd på blev vägvalen likvärdiga men ett snabbt beslut och därefter genomförande gav eventuella sekundvinster gentemot konkurrenterna. Jag gjorde dock ett misstag då jag sprang vänster runt husen till 5:e kontrollen i finalen och det resulterade i 7s tapp. På långsträckan tillbaka mot arenan valde jag vänster bro men jag tror faktiskt att höger kan ge någon sekund till godo. Farten var för min del hög denna dag och det räckte tillslut ändå till seger. Jag är mycket nöjd med att än en gång behärska sprintgenonmförandet och att tagga till lite extra till finalen.

Kval med kvalkänsla
Efter målgång i kvalet var jag något bekymrad över dagsformen. Dels hade jag gjort ett litet misstag, och feltolkat en häck som förbjuden då den inte var det, men även benen var tyngre än väntat och jag hade en liten känning i min vad. Timmarna mellan kval och final ägnades åt grubblerier kring vadens status men då jag kommit fram till att vrickskydden klämde ihop vaden och att det kändes bra utan dem så packade jag helt enkelt ner dem i väskan och plockade fram tejprullen istället. Det fick helt enkelt vara värt att dra på sig lite tejpsårsskav. Att jag var efter i kvalet försökte jag tänka bort men det är inte helt enkelt att innerst inne våga tro på att man har mer att ge när man tyckt att man försökt springa på. Mönstret gick dock att känna igen från tidigare kval jag sprungit och jag tror att jag lärt mig att skapa ett kvaltänkande med genomförandet i något lägre fart och med lite högre teknisk säkerhet, såsom dubbelcheck av riktning och passerade föremål där det behövs. 

Wii och Terräng-SM
Har hälsat på hos brorsan i Jönköping to-fre och blev introducerad i Wii-sport, vilket var det första tv-spel som jag faktiskt kan tänka mig ge en investeringstanke. Började med att spöa honom i bowling med 172-168 men därefter blev det stryk i både tennis, boxning och golf. Lyckades programmera golfsvingen åt fel håll så där finns en del utrymme för förbättring direkt ;-)
Styr nu bilen mot Växjö och terräng-SM och det är helt utan förväntningar som jag imorgon ställer mig på startlinjen. Tyvärr verkar löparna behöva sovmorgon så det blir en lång väntan på starten men då får jag passa på att följa Ulricehamns-striden under tiden. Lycka till David (om du springer)!

RSS 2.0