Julhelg med gemenskap, avslappning, träning och reafynd...

Gemenskap
Att umgås med nära och kära är det bästa med julen men ibland kommer det i skymundan av stressen som kan uppstå kring julklappar, julmat och andra "måsten". Vart man skall tillbringa julafton kan också ställa till bekymmer då geografiska avstånd kan omöjliggöra att man träffar flera familjer och för mig och David blev lösningen en tidig jul hos mina föräldrar och sedan julhelgen i Smedjebacken. 14-16:e december hälsade vi alltså på i Nässjö och hann med julbord på Almenäs källare, se syrran spöa AIK i bandy, fika med morfar, Nässjö OK:s skinkrace, julklappsutdelning, se syrrans nya lägenhet och lite mer träning. Snabba ryck som vanligt men ändå under rimliga förhållanden.
Vi stannade även några dagar i Huskvarna/Jönköping och då vi hade husrum hos Steff&Hell (Stefan Sandahl och Helena Sönsteröd) fick vi privilegiet att vakta lille Måns och jag gjorde "studiebesök" på BVC när han skulle vaccineras ;-). Det är många man vill hinna med att besöka men tiden sätter gränser och vi hann denna gång bland annat med Irmelies simavslutning, middag hos Håkan & Carro i nya huset, träning med Sandagymnasiet samt ett traditionellt tisdagspass och ett besök på Göran Öhlunds nya karta. Jag drog ut brorsans tjej Karro på pluggpauspromenad runt Munksjön medan David kollade in Vagnis "tapetklistar-talanger" i deras nya hem och jag avslutade det hela med mammafika (inklusive julklappsbyte)innan vi styrde hemåt. Innan vi väl kommit hem stannade vi på 30-årskalas hos Emma E och njöt av hennes kockkunskaper!

De senaste dagarna har dock varit betydligt lugnare och haft färre punkter på programmet. Lördag 22:e dec packade vi in oss i bilen och efter en fin skidtur på Sörskogs 18km-spår landade vi så småningom i Smedjebacken och gjorde oss hemmastadda i vardagsrummet där. Dagarna har sedan lunkat på med planenlig träning (lö+sö avslutade lugn vecka och nu är jag inne i intervallvecka), god mat och julgodis i mängder men tonvikten har legat på avslappnad stämning och att umgås. Många vändor med kortleken (priffe och plump), Ordmani och ett antal sidor har plöjts i diverse böcker. David är precis inne i sista sidorna av Stig Larssons triologi och jag avslutade just Mats Strandbergs Bekantas bekanta

Annandagsrea!
Det var många år sedan jag faktiskt var hemma och kunde gå på rean så lite ringrostig kände jag mig. Hade inte direkt varit ute och siktat in mig på något särskilt, eller rent av redan provat ut i förväg som tidningen gav som tips inför rean, men på de ca 2 h vi var i Kupolen hittade jag 2 polotröjor, 2 tunikor, 2 koftor och en pullover samt 4 pocket för under 900kr!

Nytt år i Sälen
På söndag åker jag, William och fam. Andersson till Sälen för att få skidträning och fira in det nya året tillsammans. I fjol ställde vi in resan p.g.a. alldeles för mycket varmgrader och snöbrist men trots lite plusgrader sista dagarna tror vi på fint före där. Under julhelgen blev det ingen skidåkning men däremot var isarna fina och jag premierade på långfärdsskridskor med Jenny J och Lena N fredagen innan jul. Blev riktigt biten och sjön Haggen i Ludvikas utkant besöktes någon dag senare. Hoppas att Runn fortfarande erbjuder fin is så att det kan bli en tur där imorgon.

Disciplinproblem
Jullov existerar väl egentligen inte för studenter men man kan ju ta sig det ändå...dock innebär det ju bara att man skjuter arbetsbördan framåt och riskerar att få några hektiska dagar framåt skolstarten! Detta är ett dilemma som jag har och böckerna har legat orörda hittills trots två hemtentor i Svenska, tyskaplugg och en idrottstenta som väntar. Imorgon har jag dock planerat att få lite gjort så att jag kan ägna tiden mellan passen i Sälen åt gemenskap och avslappning!

Avslutar med lite sol och värme
Mitt senaste inlägg handlade om min insats i NM i terränglöpning och mycket har hunnit hända sedan dess. 6:e-13:e november åkte jag och David till Puerto de la Cruz på Teneriffas norra sida . En vecka där var ett bra sätt att koppla av på och vi nöjde oss med kortare löpturer samt att simma några varv i saltvattenspoolen (ett varv tog 11min!!!). En båtutflykt, en bergsbestigning upp på Teide samt 2 ol-pass hanns också med och nedan följer lite bilder från resan.
image80Alltid karta till hands

Mycket läsning blev det och båda fastnade vi för Stig Larsson

Morgonjogg med vyer.    Morgontrött?!?     Svart sand på undangömd strand.       Tittut!
image91
Är de inte upp & ner ???
image92
Frukost på balkongen

Poolområdet med saltvattensbassänger

Vandring upp på Teide.

 Stenlandskapet är från Star Wars-inspelningsplatser.  Trötta efteråt och maten smakade superbt!

En dag på stranden med beachburgare och härliga bad.

Båtutflykt med delfiner simmandes rakt under oss.
image116Ian Thorpe???
image117Josefin Lillhage???

Mäktigt utbud i butik vid vägens slut, där man även kunde gifta sig...... men vi väntar ett tag till ;-)
 Mumsigt fika och svåra yatzybeslut.

 
Hittade egen vandringsstig och David lekte apa i djungeln. Väl uppe var utsikten grym.
image129
Fin 3-rätters på mysig restaurang.
image130
Ojdå, vi tränade visst lite oxå ;-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0