Ny utmaning: att hitta en dagsformtopp mitt i hårdträningen

EM i terräng för klubblag
En kort tur till Portugal är helgens planerade aktivitet. Lämnar Arlanda vid tresnåret på fredag och beräknas vara tillbaka där inom 2 dygn! I och med att jag bytte till Hässelby SK i friidrott, vilka vann lagtävlingen för seniordamer på terräng-SM i fjol, är jag en av 5 damer som skall slåss om att ge Sverige bästa möjliga placering i lagtävlingen där de 4 bästa räknas. Dessutom får jag nu chansen att göra mitt första lopp i en riktig löpartopp !!!Tror dock att jag håller mig till löparlinne men man vet aldrig, kanske bjuder Portugal på värmebölja lagom till snön dimper ner här hemma.
Nåja, oavsett klädsel är det 6km på gräs-/sandunderlag och banan är 2km så det blir tre varv och mitt race är på lördag kl. 15.40. Har inte funderat så jättemycket på det men skulle gärna se att benen orkar bättre än på NM i november då jag stumnade i backarna pga. slutkörda lår. Inför detta lopp har jag inte gått på med lika hårt genrep utan snarare hållt mig till mer mängdträning och lugnare intensitet. Dels med tanke på att jag avslutat en högintensiv vecka och gått in i mängdvecka men framförallt på att jag haft problem med en vad och inte kunnat springa så mycket som jag planerat. Hoppas att jag inte gör något dumt i och med lördagens lopp för det är inte värt en längre skadeperiod när jag nu kämpat med hård vinterträning ett bra tag. Dessutom är min andra Portugalvistelse på gång då jag åker på teknikläger till Mira med ikhp 9-16 februari. Även en tredje resa till Portugal är inplanerad men det är inte förrän 3-10 mars...nån som slår detta Portugalfacit?!?

Skid-o-premiär
I Vänjan, ca 5 mil väster om Mora, gick svenska skid-o-cupen av stapeln i helgen som var. David premierade för GSK Batong, och åkte in på 4:e plats tillsammans med Johan Nordlund i lördagens stafett, och i söndags spände även jag på mig kartstället och åkte långdistans. Skare och lättfört men vad hjälper det när inte huvudet är på skaft? Jag genade lite väl mycket utan att ha koll på kartan och det var bara att konstatera att man blir lite ringrostig om man inte uppdaterar kartläsningen på sisådär 3-4 år. Inte mer än rätt åt mig men kul var det och så fina skejtspår hittar man inte inom 10 mils radie från Falun så jag passade på att ta en extra timma i dem efteråt. David fick också mersmak och är i skrivande stund på plats i Lycksele för 3 SM-tävlingar fre-sö. Bland annat skall GSK Batong försöka försvara (och ännu hellre förbättra) sitt stafettbrons från i fjol.

Sen presentation av mina nyårslöften

Under tiden som jag genomförde årets sista träningspass (skejtintervaller med David, William Lind och Markus A)
saluterade andra turister in det nya året genom att bränna av en hiskelig mängd fyrverkerier i förtid. Kanske var
det de som påminde mig om det annalkande nya året och jag började fundera lite över eventuella nyårslöften att avge. Jag ser dock ingen större vits med att lova en massa saker som man ändå inte menar men några saker har dykt upp gång pågång i mitt huvud och efter att ha analyserat dem från olika håll kom jag fram till att jag tror att de kommer att kunna föra mig framåt i min satsning och därmed spikade jag dem! I övrigt blev det ett lugnt firande med trevlig middag och spel.


Notera att nedanstående är ÖNSKNINGAR om saker jag hoppas kunna hålla mig till och alltså inte löften som kan brytas!

  • Att få till en komplett träningsdagbok utan hål för perioder/enstaka dagar. 
    (Hittills har jag frustrerande nog sådana i samtliga sammanställningar av min träning. Främst grämer jag mig över att inte hitta mina resultat från Matildas testrunda som jag plågat mig runt flertalet ggr. 
    (Tur iaf att själva träningseffekten inte försvinner ;-) ).  
  • Baka eget bröd! (Inspirerad av Patrik Martner och då jag under julen plockade med mig en assisten från Mamma så har det gått riktigt snabbt och smidigt. Saknas bara en matlagningstermometer för att underlätta kollen på jästtemperaturen men saffransbullarna gick åt även om de var lite kompakta!)
  • Andas en gång extra innan jag hetsar upp mig och tappar humöret ;-)
    Hade det varit ett löfte hade det bara varit att stryka redan under årets inledande dagar (FörlåtDavid...)  men nu jobbar jag vidare på att klara det bätre resten av tiden istället.

Hittills har jag faktiskt inte köpt bröd och här nedan kan ni se David in action då han jobbar med en grå, klibbig massa som så småningom faktiskt blev till fina limpor. Receptet kommer från Jenny och Patrik och vi väljer att låta det gå under namnet "Jennys Draculabröd". Det blev även en sats med "Jennys farmors hurtiga linfröbullar".image131
Ska det verkligen vara så här kletigt .......och grått ????? (Tur att jag tvättade händerna innan)

image133
Ganska kul det här med bakning...
image134
och det blev riktigt bra tillslut! 2 härligt fiberrika vampyrlimpor ;-)

Som avslutning drömmer jag mig tillbaka till värmen och lägger in en Teneriffabild med hopp om att shorts och linne blir aktuellt i Portugal.
image135

Kommentarer
Postat av: Sofia

Lycka till i Portugal. Det kommer säkert att gå bättre. Jag håller tummarna!

2008-02-01 @ 07:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0