Att stanna tiden och besöka "den andra kvinnan"

När någon frågar vad jag önskar mig (inför jul eller födelsedag) brukar jag inte ha något bra svar. Sanningen är dock att jag vet precis vad jag vill ha men eftersom inte ens de smarta forskarna lyckats uppfinna det än så har svaret istället blivit i stil med "något lyxigt som jag inte unnar mig så ofta".  Egentligen vill jag ha ett 8:e dygn i veckan (eller åtminstone en extra dag i månaden) då jag kan stanna tiden, frysa alla personer och lugnt  kila runt och uträtta alla mina små "måsten" som jag lyckats samla på hög. Vore det inte fiffigt?!?


image200Vem är 1 och vem är 2?

I helgen upplevde jag faktiskt nästan detta men utan att tiden stod still. Om inte berget kommer till Muhammed får Muhammed komma till berget, eller vad man nu säger, så när jag efter sprint-SM, terräng-SM och påföljande landslagsläger i Åhus kom hem på torsdag kväll och tillsammans med David konstaterade att det faktiskt inte var måndag nästa dag, utan fredag och därefter en oplanerad helg, tog vi chansen att kombinera återhämtande vila med att "bara vara" och strunta i alla" måsten och borde göra". Det ledde till en annorlunda upplevelse och jag kan tänka mig att det skulle kunna se ut på liknande sätt i mitt liv lite oftare om jag inte valt idrotten.


Ungefär så här såg det ut hos Lena 2:


Vaknar INTE 05.45-05.55 med ångest för att inte kunna somna om utan strax innan sju och med känslan av att vara utvilad!


Struntar i att ha klocka på sig för det finns inga måsten att passa!


Tvättar och småfixar under förmiddagen, pluggar lite.


Uträttar ärenden på stan och tar en cafélunch i solen!


Storhandlar med kundvagn  (!) och självscanning och strosar lugnt mellan hyllorna, trots att det är fredagsträngsel, och kan lugnt kliva ur kön och hämta leverpastejen när hon kommer på att den glömts, för att sedan få köa lite till.


Blomsterhandlar på Plantagen och hittar efter ett tag fina blommor till de nya vaserna (hemsläpade från Moravian Open) men här gör faktiskt det "egentliga livet" sig påmint när inköpet till slut blir det enda som skulle överleva alla resor och bortadagar som David och jag har, dvs. konstgjorda. Förvånande vilket utbud det vuxit fram på den fronten!


Spelar kort i trädgården. Plåtmaja måste vara ett riktigt intelligensspel eller hur David ;-)


Kvällen ägnas åt grillning på balkongen och Lena 2 kommer faktiskt i säng rätt så tidigt.


Lördagssovmorgon till närmare 07.30 och döm om min förvåning när en lång, ståtlig grabb dyker upp och meddelar att det blir nygrillade toast, ägg, kaffe m.m. till frukost. Givetvis lite mysigt avkopplande ring-så-spelar-vi som ackompanjemang för att förstärka ledighetskänslan!


Efter denna njutning börjar de båda världarna korsas mer och mer och det dröjde inte så länge innan löptur hamnade på programmet och framåt eftermiddagen dök även styrkepass upp. Är ändå övertygad om att det var nyttigt att känna känslan av tidlöshet och vilken otrolig skillnad det gör i vad man anser sig hinna med under en dag om 4-5 extra timmar (som annars avsätts till före- + under- +  efter träning) helt plötsligt finns till förfogande. För tillfället väljer jag dock att leva kvar som Lena 1 men tror ändå att fler besök hos Lena 2 skulle kunna göra nytta. Åtminstone tills någon trollar fram ett extra dygn ;-)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Äntligen har du förstått vad livet egentligen går ut på! Varför har vi lördagar? Jo för att ligga och dra sig, storhandla med scanning(hur gör man?)Mysa med extra kaffe + gott bröd, bara vara. Men visst det blir trist att alltid ha det så, då är det dags att kolla tävlingskalaendern igen för att bli social lite igen. Lite av varje mår man bäst av. Till helgen hoppas jag du är laddad med ny energi då kommer vi och vill ha en social gemenskap med er båda.

2008-05-14 @ 14:15:14
Postat av: Robinjo

Hej Lena!

Hörde om ditt brustna blodkärl när jag kom hem från en cykelvecka på Mallorca. Hoppas att du mår OK! Hörde också intervjun med dig på Radiosporten. Du imponerar med ditt kloka resonemang och sätt att se saker och ting! Stort Lena! Försök att hålla fast vid detta och ha tålamod framöver. Jag håller många tummar för att du skall må bra och även komma tillbaka till idrotten när tiden är mogen! Ta hand om dig!
mvh Robin J

2008-05-18 @ 12:55:55
Postat av: Ingvar

Hej Lena!
Jag hörde om dina problem med hälsan. Jag lider med dig men är det någon som är stark på att komma igen så är det du Lena. Jag håller tummarna att du tillfrisknar och får chans att visa fler gånger hur duktig du är i orientering. Personal från Sandagymnasiet och medlemmar från IKHP tänker på dig och hoppas att du blir frisk snart igen.
Hälsningar Ingvar

2008-05-20 @ 13:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0